Löytyykö jostain vanhoja vartsikoita ja kirjoja?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Camus

Löytyykö jostain vanhoja vartsikoita ja kirjoja?

Viesti Kirjoittaja Camus »

Siis jostain julkisesta paikasta? Katselin HelMetistä, ei ainakaan sieltä löytynyt :)
Yliopiston kirjastosta ehkä? Kai Beteleistä tai seurakuntien kirjastoista löytyisi mutta ei taida olla meikäläiselle mahdollista.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Yliopiston kirjastosta pitäisi löytyä. Joistakin laajemmista kirjastoista saatta löytyä, mutta ei ole mitenkään varmaa.

Jos englanninkieli taittuu, niin netistä löytyy PDF:änä kaikki kirjat aivan 1900 luvun alusta, muistaakseni ainakin 1930-luvulta eteenpäin.
Kapteeni
Viestit: 221
Liittynyt: 15.06.2007 14:49
Paikkakunta: Mindanao, Lanao del Norte
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kapteeni »

Löytyy jopa ennen vuotta 1930. Amerikkalaisilla Raamatuntutkijoilla on Russelin aikaista kirjallisuutta jollain kotisivulla luettavissa.

Ps. minulla on muuten äänikasetti Vartiotornin musiikia. Kuuntelin sitä viime viikolla, mutta se ei ole laulukirjan musiikia. Eli mitä lienee. Kasetti on 70 luvun lopulta. Luulisin... Sain sen perintönä. Jos joku haluaa, niin lähetän. Mutta ei ole mikään nautinto. Mutta musiikinmakuhan on henkilökohtainen. Eli jos näin ilahdutan lähimmäisiä , niin postisssa tulee. Ilmaiseksi.. Voin sitten raportoida sen. Ihan tosissaan. Lähetän raportin haaratoimistoon.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Onko Beetel mahdollinen ulkopuoliselle ?

H:gin yliopiston kirjasto unioninkadulla senaatintorin kulmassa kirkon vieressä tarjoaa palvelun jossa kirjan haku luettavaksi voi kestää päivän, jonka jälkeen sitä voi jättää "omaan hyllyyn" ja käydä ehtiessään lukemassa.

Mikrofilmattuja voi itsepalvelulla.
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Kapteeni kirjoitti:Ps. minulla on muuten äänikasetti Vartiotornin musiikia. Kuuntelin sitä viime viikolla, mutta se ei ole laulukirjan musiikia.
Olisikohan niitä Kingdom Melodies -kasetteja? Eli laulukirjan lauluja mutta orkesterisovituksina joita ei ole tarkoitettu laulettavaksi. Löytyy myös cd-levyinä.
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Camus

Viesti Kirjoittaja Camus »

Kasetilla on varmaan niitä orgesterisävelmiä joita soitettiin konventtien tauoilla 70-luvulla, olin itsekin mukana soittamassa. Jotkut perustuivat johonkin lauluun, toiset olivat ihan varta vasten sävellettyjä. Ymmärtääkseni ainakin jotkut olivat suomalaisten veljien säveltämiä.

Koska muuten tämä orkesteri lakkautettiin ja miksi?

Ja kiitos kirjavinkeistä.
RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Liekö kyse ns. Tanskalaisten tekemistä sovituksita vai kotoisesta enemmän vakiokamaa olevasta soitannasta?
Suomen konventtiorkesterit lopetettiin pääkonttorin määräyksestä. Siellä päätettiin että kaikilla pitää olla yhtenäinen kasettimarssi, jonka tahdissa hoilataan.
Camus

Viesti Kirjoittaja Camus »

Hei RaM, koska orkesterit lakkautettiin? Ja miten sitä perusteltiin? Onko kokouksissakin vain äänitettyä musiikkia nykyään vai pianisti/pieni orkka niin kuin ennen?
RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Camus kirjoitti:Hei RaM, koska orkesterit lakkautettiin? Ja miten sitä perusteltiin? Onko kokouksissakin vain äänitettyä musiikkia nykyään vai pianisti/pieni orkka niin kuin ennen?
En muista tarkaan vuotta mutta se taisi olla tuossa 80-luvun alun tietämillä.
Perusteena oli se, että seura on tuottanut laulettavat kappaleet kasetilla ja kaikissa maissa tulee käyttää niitä yhteneväisyyden vuoksi. Toki nuo kasetit piti ostaa seuralta. :twisted:
Kokouksissa sallittiin jonkinlaiset omat orkesterit, jos oli riittävän ammattitaitoisia soittajia. Sitä ei kuitenkaan pidetty hyvänä ratkaisuna.
Niinpä esim. Hki-Eteläisen muusikot pistivät pikkuhiljaa pillit pussiin ja lopulta siirryttiin 'konemusiikkiin'. Ari Jääskeläinen taisi sinnikkäästi koittaa pitää pianonpimputtajien ammattikuntaa elossa mahdollisimman pitkään. Nykyisestä tilanteesta en tiedä varmasti, mutta luulisin elävän musiikin jo kadonneen kokonaan.
am-ha·’a’rets
Viestit: 296
Liittynyt: 28.05.2007 12:44

Viesti Kirjoittaja am-ha·’a’rets »

Kyllä se Ari vieläkin pimputtelee.
"Life is what You make of it."
Camus

Viesti Kirjoittaja Camus »

Kiitos tiedoista. On tapahtunut muitakin muutoksia, konvettiruokailu on kadonnut, koska ja miksi? Samoin lehtien ja kirjojen maksullisuus on hävinnyt, koska tämä muutos tuli?

Löytyykö jostain historiikkia tms josta tämäntyyppisiä tietoja olisi saatavilla? Oppimuutoksista löytyy dokumentteja mutta tapojen muutoksista ei. Onko esim edelleen paheksuttavaa tai peräti erottamisperuste jos veljellä on parta?
Jaakob_

Viesti Kirjoittaja Jaakob_ »

Camus kirjoitti:Onko esim edelleen paheksuttavaa tai peräti erottamisperuste jos veljellä on parta?
Oman kokemukseni perusteella voin sanoa ettei ole, tosin yksittäisten todistajien suhtautuminen vaihtelee melko paljon. Itse kuitenkin sain parrastani paljon positiivista palautetta sen jälkeen kun alkujärkytyksestä päästiin yli. Pidin jopa harjoituspuheita naamakarvojen kanssa.

puhelimen kanssa kirjoittelin tän enkä huomannut kirjautua ajoissa -Jaakob
Kapteeni
Viestit: 221
Liittynyt: 15.06.2007 14:49
Paikkakunta: Mindanao, Lanao del Norte
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kapteeni »

RaM kirjoitti:Liekö kyse ns. Tanskalaisten tekemistä sovituksita vai kotoisesta enemmän vakiokamaa olevasta soitannasta?
Ei ole tanskien tuotantoa. Nuo tanskien kasetit muistan hyvin. Nehän olivat lian populäärimusiikin tapaisia ja muistaakseni niitten kuunteleminen ei ollut ihan soveliasta. Eihän valtakunnan musiikki ole pop-musiikkia.
Tuo minun kasetin musiikki on ihan hirveätä. Pasuunat soi, viulu vinkuu. Ei sitten mitään harmoonista. Mutta musiikinmaku on henkilökohtaista. Ehkä johtuu siitä, että tykkään tekno-musiikista.
Tässä topiicissa mainittiin tuo Ari Jääskeläinen. Hänet muistan. Muistan myös muitakin muusikoita konventtiorkesterista: Luhtarannan sisarukset, Toivosen Sirpa, ja yksi veli Mannerheimintieltä taka-töölöstä. Ammatiimuusikkojakin oli konventtiorkesterissa. Muistan erään isotissisen hyvännäköisen hanurinsoittaja sisaren joka epäuskoisen aviomiehensä kanssa soitteli Helsingin ravintoloissa ja valtakunnan salilla.
Vesa Joona tais myös soitella kitaraa konventeissa.
70 luvulla oli myös eräs veli joka piti omaa popmusiikki ohjelmaa radiossa.
RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Aika hyvä on Kapulla vielä muisti. Ei se dementia ole vielä kokonaan äijää lannistanut... vaikka pellavapää näyttää mustaksi muuttuneenkin... ai niin, tuohan olikin sen toisen kapun kuva. :lol:
Analysoija
Viestit: 1234
Liittynyt: 21.07.2007 19:51

Elävä musiikki

Viesti Kirjoittaja Analysoija »

Elävästä musiikista. Ainakin Pohjanmaalla on voimissaan.

Musiikkiväkeä löytyy, joten yhdessä soittaa ainakin piano, toisessa lisäksi muistini mukaan haitari, basso ja joku torvi.

Kolmannessa taas soittaa seurakunnan "kerman" lapset.
Viimeksi muokannut Analysoija, 15.01.2008 18:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin