VÄÄRIÄ KRISTUKSIA JA VÄÄRIÄ OPETTAJIA NOUSEE

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Tuttu
Viestit: 26
Liittynyt: 03.06.2014 06:05

VÄÄRIÄ KRISTUKSIA JA VÄÄRIÄ OPETTAJIA NOUSEE

Viesti Kirjoittaja Tuttu » 09.01.2020 11:03

Tietoa Jehovan todistajille: e-Watchmanin julkaisemaa materiaalia suomeksi
Yksittäisiä valikoituja Robert Kingin (e-Watchman) kirjoittamia esseitä, kommentaareja sekä vastauksia lukijoiden esittämiin kysymyksiin suomennettuina. e-Watcmanin sivusto aloitti verkossa 2002 ja on perustettu uudelleen pari vuotta sitten. Uudella sivustolla on uudelleenjulkaistuna alkuperäisellä sivustolla ollutta materiaalia. Bloggerista taasen löytyy uudelleen julkaistuja vastauksia lukijoiden esittämiin kysymyksiin.

KESKIVIIKKO 8. TAMMIKUUTA 2020
VÄÄRIÄ KRISTUKSIA JA VÄÄRIÄ OPETTAJIA NOUSEE

Tämän artikkelin suomennoksesta vastaa henkilö nimimerkillä RPuch


Vartiotornin mukaan, mikäli Kristus palaisi fyysisessä muodossa, peruutaisi tämä hänen lunastusuhrinsa.

Oletuksena näin ollen on, että Jeesus voi olla näkyvissä vain, jos hän on materialisoitu ihmiskehossa.

Mutta eikö Jeesus ilmaaantunut useissa eri ihmisruumiissa ylösnousemuksensa jälkeen?

Kyllä, hän todellakin teki sen.

Sen jälkeen kun Jeesus oli ylösnoussut hengen valtakuntaan, materialisoitui hän lihaksi ja vereksi useaan otteeseen, vakuuttamaan opetuslapsensa siitä, että hän on elossa.

Kerran hän hylkäsi heidät, koska he osoittivat tunteettomuutta ja olivat hitaita tunnustamaan hänet sydämissään. He kieltäytyivät uskovansa, eivätkä voineet uskoa kaikkea sitä, mitä profeetat olivat kertoneet heille Kristuksesta.

Kahdessa muussa tilanteessa hänen kuolemansa jälkeen, opetuslapset kokoontuivat lukittujen ovien takana Jeesuksen seisoessa heidän keskuudessaan.

Voiko tämä enteillä hänen paluutaan? On hyviä syitä uskoa siten.

On aivan yhtä ongelmallista, kun Vartiotorni lainaa Johannes 14:19, todisteena Jeesuksen näkymättömästä paluusta, jossa Jeesus sanoi: "Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe ..." ja jatkaa: "...mutta te näette minut; koska minä elän, niin tekin saatte elää."


Näitä kommentteja aiemmin Jeesus mainitsi: "Minä tulen luoksenne" - viitaten toiseen paluuseensa, aikana jolloin uskoon tulleet kuolleet tulevat hänet näkemään, myös ne jotka ovat edelleen elossa.

Kun Jeesus ilmestyi uudelleen, näyttäytyi hän lähes 500:lle ihmiselle, jotka näkivät hänet omin silmin. Kaikki nämä todistajat olivat kuitenkin tulleet uskoon, ennen Jeesuksen ilmestymistä.

Pietari selvitti tämän ensimmäiselle uskoon tulleelle ei-juutalaiselle, roomalaiselle upseerille Korneliukselle:

"Jumala herätti hänet kolmantena päivänä, antoi hänen näyttäytyä, ei kaikelle kansalle, vaan niille Jumalan etukäteen valitsemille todistajille, joiden kanssaan, hänen noustuaan kuolleista, hän söi ja joi yhdessä."

Joten, Jeesus seisoi uskollisena sanojensa takana. Maailman uskottomat eivät häntä hänen kuolemansa jälkeen nähneet. Ainoastaan Jumalan valitsemat uskovaiset saivat hänet nähdä.

Tämän mallin mukaisesti, ei-uskovainen maailma voi havaita ainoastaan Ihmisen Pojan merkkejä taivaassa, epätoivoa ja surua, toisin kuin valitut, jotka tulevat näkemään hänet tavalla, jolla kukaan muu ihminen ei häntä näe.

Tällä tavoin tulevat Apostolin sanat täyttymään:

"Rakkaani, nyt olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole tullut ilmeiseksi, mitä meistä tulee. Tiedämme kuitenkin, että kun hän ilmestyy, tulemme olemaan hänen kaltaisiaan, sillä silloin saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. Jokaisella jolla tämä toivo on häneen, puhdistaa itsensä niinkuin hänkin on puhdas." (1. Johannes 3:2-3)

Toinen päätelmä joka esitetään Vartiotornissa on se, että Jeesus asustaa valossa jota on mahdotonta lähestyä ja jota ei kukaan voi, eikä saa nähdä.

Vaikka tämä olisikin totta, että Jehovaa ei voisi kuolevaisen silmillä nähdä, näyttäytyi Jehova kuitenkin Moosekselle. Kohtaaminen oli niin voimakkaan valoisa ja ihana, että jälkeenpäin Mooseksen kasvot säteilivät voimmakkaasti hehkuen.

Onko mahdollista, että Kristuksen läsnäolo käsittää samankaltaisen ilmestyksen? Paavalin tapaaminen Jeesuksen kanssa matkalla Damaskukseen viittaa siihen, että näin on.

Paavali kertoi kokemuksestaan korinttilaisille, sanoen että hän oli viimeinen opetuslapsista joka näki ylösnousseen Kristuksen, ja että hän koki sen kuin olisi syntynyt ennenaikaisesti. (1. Kor 15:8)

Vaikka kaikki muut opetuslapset näkivät Jeesuksen ihmisen muodossa, ennen taivaaseen nousemistaan, näki Paavali kirkastetun Jeesuksen, sen Jeesuksen jonka kaikki valitut maan päällä tulevat näkemään hänen paluunsa aikana.

Onko se todella vähäpätöinen asia, että Vartiotorni korosti lähes puoli vuosisataa Kristuksen väärää läsnäoloa?

Opastettiinhan "Raamantutkijoita" uskomaan, että Kristus oli läsnä "sisäisissä kammioissa" vuodesta 1874?

Ja koska Vartiotorni ei koskaan ole luopunut siitä ajatuksesta, että Jeesuksen läsnäolo on alkanut - ainoastaan muuttaneet sen alkaneeksi vuodesta 1874 vuoteen 1914 - mitä tämä tulee tarkoittamaan tulevaisuudelle.

Varoittaessaan vääristä profeetoista jotka väittävät, että Kristus on siellä sun täällä - "sisäisissä kammioissa" tai erämaassa - kuinka on mahdollista että valitut tulevat petetyiksi?

Vartiotorni väittää että vehnä on jo kerätty varastoon ja rikkaruohot määritelty selvästi.

Jos se on totta, että valitut löytyvät ainoastaan Jehovan Todistajista, kuinka, jos se olisi mahdollista, tulisivat valitut petetyiksi muulta taholta kuin luotettavasta Vartiotorni:sta?

Kaarmis
Viestit: 3911
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: VÄÄRIÄ KRISTUKSIA JA VÄÄRIÄ OPETTAJIA NOUSEE

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 10.01.2020 22:02

Tähän päänsärkyyn ei voi muuta todeta, kuin että Marian hätävalhe on pahiten eskaloitunut sellainen.

Mä noita juttuja pohdin joskus 30v sitten. Nyt ei enää jaksa, kun kognitiivinen dissonaatio näemmä hoituisi helpoimmin Lugereilla polveen, ja se on nykypäivänä kriminalisoitua terapiaa.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin