Yli 16 vuotta karussa ollut mies löytyi kuolleena kotoaan Yhdysvalloissa – epäillään käyttäneen lukuisia lapsia hyväksi

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3592
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Yli 16 vuotta karussa ollut mies löytyi kuolleena kotoaan Yhdysvalloissa – epäillään käyttäneen lukuisia lapsia hyväksi

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: CNN

Useat amerikkalaismediat kertoivat, että yli 16 vuotta karkumatkalla ollut seksuaalirikollinen löytyi kuolleena. Frederick Cecil McLean on ollut yksi Yhdysvaltain etsityimmistä rikollisista vuodesta 2005 lähtien. Hän kuului Jehovan todistajien seurakuntaan.

McLean oli elänyt 15 vuoden ajan James Fitzgerald -nimellä. Viranomaiset uskovat, että vuosien aikana miehellä on ollut muitakin nimiä ja että hän on asunut eri kaupungeissa. Lisäksi mies oli muuttanut ulkonäköään.

McLeania etsittiin yli 16 vuotta epäiltynä ainakin kahdeksan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhrien hyväksikäyttö oli kestänyt vuosia.

Viranomaiset pelkäävät, että uhreja on paljon enemmän.

NBC Newsin jutussa kerrotaan, että viranomaiset tunnistivat ainakin kahdeksan uhria, joita McLeanin väitetään käyttäneen hyväksi lähes vuosikymmenen ajan. Eräs uhri arvioi, että McLean ahdisteli häntä "yli 100 kertaa". 56-vuotiaan karkurin takaa-ajoa johtanut Thomas Maranda sanoo, että McLean sai monien uhriensa luottamuksen johtoasemansa ansiosta. Hän oli ns. avustava palvelija paikallisessa Jehovan todistajien seurakunnassa.

Lue lisää täältä.

Tässä jutussa lainataan MTV:n uutista, NBC Newsin tekemää juttua ja lisäksi jutussa on linkki CNN:n videoon.