Uusin Herätkää lehti

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Olisikohan tällä ihmisen "tarpeella" väkivaltaviihteeseen mahdollisesti jokin evolutiivinen tarkoitus, tai pikemminkin se olisi jäänne jostain kaukaa, esi-isien elämäntodellisuuksista?

Voisi kuvitella, että usein toistettu mielikuvaharjoittelu väkivaltaisesta tilanteesta auttaisi todellakin paremmin selviämään oikeasta väkivaltatilanteesta. Se ei tietenkään tarkoita, että oikeasti väkivaltaisia tilanteita pitäisi sen jälkeen varta vasten hankkia ja etsiä itselleen, koska sehän ei tietenkään olisi enää hyvän hengissäselviytymisstrategian mukaista.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Witless »

wolframium kirjoitti:Olisikohan tällä ihmisen "tarpeella" väkivaltaviihteeseen mahdollisesti jokin evolutiivinen tarkoitus, tai pikemminkin se olisi jäänne jostain kaukaa, esi-isien elämäntodellisuuksista?
Pidän hyvin mahdollisena sitä että väkivalta on osa evoluution mukanaan tuomia ominaisuuksia. Toisaalta evoluutio ei enää suosi väkivaltaa. Jäljellä on vain viihde. :)
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Itselläni ensimmäinen kokemus videopeliviihteestä on noin 30 vuotta sitten pelattu klassikko Pong. Aktiivinen peliharrastus alkoi joskus 80-luvun alkupuolella ja näinä vuosina olen viihdyttänyt itseäni tekemällä varmaan kaikki mahdolliset rikokset pelimaailmoihin syventyneenä. IRL rikosrekisteriä ei olla kuitenkaan vielä avattu, eikä ylinopeussakkojakaan ole kuin kolme (nyt kun muistelee, niin itseasiassa kaikki niistä saatu joko kokous- tai konventtimatkalla :lol: ).

Uskon että sairas mieli voi sekoittaa sadun ja todellisuuden niin kirjojen, elokuvien kuin pelienkin parissa. Pitääkö joku viihteen muoto tuomita pienen vähemmistön suojelemiseksi, on taas kysymys jota kannattais Brooklynin setienkin miettiä. Jeesustelu kuuluu tietenkin tässäkin asiassa WT-seuran toimintatapoihin ja vallankäyttöön.
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Jakke kirjoitti:------eikä ylinopeussakkojakaan ole kuin kolme (nyt kun muistelee, niin itseasiassa kaikki niistä saatu joko kokous- tai konventtimatkalla :lol: ).
------.
Jos jumala yritti sillai hienovaraisesti vihjailla sulle että nyt olet menossa ihan väärään osoitteeseen...? :wink:
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Kaarmis kirjoitti:
Jakke kirjoitti:------eikä ylinopeussakkojakaan ole kuin kolme (nyt kun muistelee, niin itseasiassa kaikki niistä saatu joko kokous- tai konventtimatkalla :lol: ).
------.
Jos jumala yritti sillai hienovaraisesti vihjailla sulle että nyt olet menossa ihan väärään osoitteeseen...? :wink:
Tiedän kyllä erään jos toisenkin tapauksen konventtimatkoilla sattuneista ylinopeusrikkomuksista. Itseasiassa niitä tuli jossain vaiheessa siinä määrin että asiasta pidettiin puhe. Erityisesti konventtimatkoilla tulisi olla esimerkillinen ja noudattaa kaikkia sääntöjä yms sontaa. :twisted:
PoterO

Viesti Kirjoittaja PoterO »

Eräänlainen väkivallan harjoitteluhan kuuluu luontaisesti valtaosalle nisäkkäistä. Ihmiselämäänkin kuuluu voimien koettelu niin leikkien, pelien kuin liikunnankin muodossa. Myös unessa koetaan usein jollain tavalla väkivaltaisia tilanteita: toisaalta normaalisti unet unohtuvat melkein saman tien. Ihmisiltä joilla syystä tai toisesta eivät lihakset rentoudu unen aikana riehuvat myös fyysisesti nukkuessaan, eivätkä aamulla tiedä tapahtuneesta mitään. Myös muiden nisäkkäiden arvellaan kokevan vastaavaa unessaan, sillä nekin mm. uikuttavat ja nytkähtelevät nukkuessaan.

En itse näkisi väkivaltaista viihdettä varsinaisesti mielikuvaharjoitteluna, ellei siihen sitten liity omien fyysisten liikkeiden tai reaktioiden täsmällinen kuvittelu. Edellisellä tavalla harjoittelevat esim. urheilijat ja näyttelijät.
Avatar
Alueveli
Eläkeläinen
Viestit: 1299
Liittynyt: 13.04.2007 01:51
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Alueveli »

Lehtiveli kirjoitti:Tiedän kyllä erään jos toisenkin tapauksen konventtimatkoilla sattuneista ylinopeusrikkomuksista. Itseasiassa niitä tuli jossain vaiheessa siinä määrin että asiasta pidettiin puhe. Erityisesti konventtimatkoilla tulisi olla esimerkillinen ja noudattaa kaikkia sääntöjä yms sontaa. :twisted:
Muistan kuulleeni tarinan, jossa jehovantodistaja sai sakot ylinopeudesta. Jesse julistaja selitti poliisille olevansa matkalla konventtiin. Poliisi oli kommentoinut jotain tekopyhyydestä ja tämä oli sitten tuottanut kovasti häpeää jumalan nimelle :D

Kertomuksen todenperäisyydestä ei tietoa.
"Uskonto on ansa ja kiristysryöstöä." - J. F. Rutherford, Vartiotorniseuran presidentti
"Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do." - Bill Maher, Religulous
Vastaa Viestiin