Mikä kaataisi Vartiotornin?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

ex-jehu
Viestit: 114
Liittynyt: 09.10.2007 00:14
Paikkakunta: PKS

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja ex-jehu »

Vaikka kuin paljon toivoisin, että Vartiotorni kaatuisi, niin en usko sen kaatumiseen ainakaan seuraavan muutaman vuosikymmenen sisällä. Tapahtuvan muutoksen pitäis olla todella suuri, sillä johonkin uskontoon kuulumista/uskomista ei millään tapaa voi perustella järjellä.
"Jehovan todistajat liikkuvat aina pareittain ... Ainut poikkeus näihin on seurustelutilanne, jossa Jehovan todistajia on aina vähintään kolme."
kirjallisuusveli
Viestit: 903
Liittynyt: 29.04.2007 16:43

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja kirjallisuusveli »

Hes. 13:1-16
"There's a point in your life when you'll realize who matters, who never did, and who always will."
Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Witless »

ex-jehu kirjoitti:Vaikka kuin paljon toivoisin, että Vartiotorni kaatuisi, niin en usko sen kaatumiseen ainakaan seuraavan muutaman vuosikymmenen sisällä. Tapahtuvan muutoksen pitäis olla todella suuri, sillä johonkin uskontoon kuulumista/uskomista ei millään tapaa voi perustella järjellä.
Tässä suhteessa en laittaisi Jehovan todistajia ihan samaan pinoon vaikkapa herännäisliikkeiden kanssa. Watchtower kovasti ainakin yrittää olla jonkinlainen ajattelevan ihmisen uskonto, josta puuttuu karismaattisten suuntien "fiilispohjalta" uskoon tuleminen. Tässä voin viitata vaikkapa tuohon viimevuotiseen Anthony Morris Kolmannen puheeseen, jossa hän naurettavasti väitti Jehovan todistajien olevan "the most thinking people on Earth".

Lisäksi tämä maailman meno on kiihtymistään kiihtynyt, muutoksia tapahtuu aivan eri tahtiin kuin pitkälle 1900-lukua tapahtui. Tuore Briteissä tehty gallup kertoi enemmistön uskovan että koko kristinusko voi hävitä maasta 200 vuoden sisällä.
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Vieras

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Witless kirjoitti: Mitä jos moisen sivilisaation edustaja haluaisikin ilmoittautua? Kyseessä on villi spekulaatio, mutta mietitään silti... Naapuriaurinkokunnan edustaja haluaa yksinkertaisesti kertoa miten vältämme ilmastonmuutoksen tuhot ja samalla haluaa avata diplomaattisuhteet vähän laajemmalle kuin EU:n ja USA:n välille.

Ja tässä kohtaa Jehovan todistajat sanoisivat että...? ;)
Onhan nuo mokomat jo ottaneet yhteyden. Aihe ei vain ole poliittisesti korrekti tällä hetkellä, eikä media tätä juurikaan käsittele. Googlatkaa Disclosure Project National Press Conference 2001

http://video.google.com/videoplay?docid ... 5260900218

Sitä en tiedä mitä JT:t ovat mieltä näistä paljastuksista..
Vieras

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tarkoitin: Disclosure Project National Press CLUB 2001
Mulder

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Mulder »

Onhan nuo mokomat jo ottaneet yhteyden. Aihe ei vain ole poliittisesti korrekti tällä hetkellä, eikä media tätä juurikaan käsittele. Googlatkaa Disclosure Project National Press Conference 2001

http://video.google.com/videoplay?docid ... 5260900218

Sitä en tiedä mitä JT:t ovat mieltä näistä paljastuksista..
Disclosure Projectin kotisivuilla on lisäksi noin kahden tunnin video Disclosure Projectin "kick-off"-tilaisuudesta vuodelta 2001. Suosittelen lämpimästi!

Niin, ja entäpä Kuun "perspuolen" kraaterin reunalla rötköttävä meteorien pommittama muinainen avaruusalus Lunar and Planetary Instituten sivuiltakin nähtävässä kuvassa? Väittävät tutkimusten perusteella kulkupelin olevan 1,5 miljardia vuotta vanha ja 4 kilometriä pitkä.

Lisäksi lukuisat astronauttien ufo-havainnot neljänkymmenen vuoden ajalta ovat myös vähintäänkin mielenkiintoisia. Kuussa käyneiden astronauttien kokemuksista puhumattakaan...

AS15-P-9630

AS15-P-9625

Nämä asiat eivät vielä Vartiotornia - eikä muitakaan uskontoja ja lahkoja - kaada, mutta saa varmasti monet ajattelemaan asioita: mikä on totta ja mikä ei; kuinka ihmisiä kusetetaan, hallitaan ja manipuloidaan - ja vieläpä useimmiten toisten kanssaihmisten ja/tai -uskovaisten toimesta!

Todellisuus on PALJON Jehovan todistajien maailmankuvaa mielenkiintoisempi ja monimutkaisempi - niin hyvässä kuin pahassakin. Vartiotornin opeilla nyt vaan pidetään 6 miljoonaa uskovaista enemmän tai vähemmin ruodussa ja kuplassa. Loput kontrollointiin alistuvaiset mielet pidetään kurissa ja nuhteessa sitten toisilla keinoilla...
ShangDi
Viestit: 130
Liittynyt: 11.02.2008 16:52

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja ShangDi »

Mielestäni on vaarallista ajatella, että nyt kun olen Vartiotornin muurien ulkopuolella, olen vihdoinkin vapaa kaikenlaisesta mielen manipulaatiosta.Olen vapaa ajattelemaan itsenäisesti ja immuuni propagandalle. Harva exä varmasti näin naiivisti ajattelee, mutta tunnnistan itsestäni, että vapauden huumassa sitä luuli alussa jotenkin olevansa objektiivisempi kuin onkaan.
Olen huomannut että yhteiskunnassammekin on paljon sellaisia asioita, joita ei juurikaan kyseinalaisteta, koska jokin auktoriteetti on niin sanonut. Luotamme siihen mitä joku asiantuntija meille sanoo sitä juurikaan kyseenalaistamatta ja käsityksemme meille tuntemattomista todellisuuden sektoreista muodostuu pitkälti sen pohjalta mitä luemme ja kuulemme. Tämä on tietysti välttämätön paha. Medialla erityisesti on suunnaton valta sen suhteen mikä mielipide ihmisillä jostain globaalista teemasta (esim. ilmaston lämpeneminen, Islam jne.) on. Me saamme annettuna tietyt tabut ja poliittisen korrektiuden. Hyvä esimerkki on edellä mainittu ufoteema, joka on saamassa yhä enemmän jalansijaa mediassa. Tiedeyhteisö (=nykyajan papisto) pitää sitä vielä huuhaana, mutta siinä vaiheessa kun(tai jos) ufologiaa aletaan pitää hovikelpoisena tieteenalana, massojen mielipide senkin kohdalla tulee varmasti muuttumaan. Kiitos videosta. Pisti pohtimaan..
"Beware of 'organization' It is wholly unnecessary." (Watchtower Reprints, September 15, 1895, p. 1866)
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Neuvostoliitto romahti siksi, että kansalaiset viimeistään 1980-luvulla menettivät uskonsa järjestelmän syöttämiin turhiin lupauksiin. Itse romahduksen hetki ja siihen johtanut tapahtumasarja oli kuitenkin ennalta-arvaamaton.

Samoin on vaikea nähdä, mikä tulee olemaan se viimeinen naula Vartiotornin arkkuun. Väsymys on kuitenkin havaittavissa, vuotta 1914 ei voi siirtää, ja aika sen kuin kuluu.
Viljo
Viestit: 1100
Liittynyt: 28.04.2007 13:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Viljo »

Polyester kirjoitti:Samoin on vaikea nähdä, mikä tulee olemaan se viimeinen naula Vartiotornin arkkuun. Väsymys on kuitenkin havaittavissa, vuotta 1914 ei voi siirtää, ja aika sen kuin kuluu.
Viiden vuoden kuluttua on vuosi 2014 jo aika lähellä. Vt voi raapaista Raamatusta vielä Nooan päivien 120 vuotta, jolloin odotettaisiin vuotta 2034. Sen jälkeen Vt:ssä ehkä kirjoitetaankin kuinka "Jehovan olemassaolo on kiinnostava mahdollisuus".
"Pienet totuudet syövät isoa valhetta palan kerrallaan" - tuntematon
Vieras

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Toisin kun monet muut, itse en usko, että vuodesta 1914 kulunut aika tulee ongelmaksi. Ei "lopun ajan" kestoa ole Jehovan todistajien teologiassa sidottu mihinkään tiettyyn aikaan, joten ei liene ongelma vaikka sitä olisi kestänyt 200 vuotta. Ensimmäinen maailmansota säilyy kuitenkin lopun ajan alun "tunnusmerkkinä".
Vieras

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Vartiotorniseura hyväksikäyttää tätänykyään sitä henkisesti persoonallishäiriöisten ihmisten joukkoa,joka on mukana
toiminnassa ja riistää heiltä ihmisarvon ja myös varallisuutta.Toisaalta se on myös henkireikä tälle joukolle ja eräs
parhaista tavoista hoitaa tätä sairautta.Sairaus on nimeltään narsismi,jonka oireisiin ja ilmentymiin kannattaa
tutustua perinpohjin.Minusta vaan tuntuu sivustaseuranneena,että johonkin tällaiseen pohjautuu koko
Rutherworthin ja kumppaneiden aikoinaan ideoima huiputus.
Mikä on se taho,joka voi puuttua narsismista kärsivien ihmisten hyväksikäyttöön ja antaa heille asiantuntevaa ja
tehokasta hoitoa entisen elämäntilanteen tilalle?
Silmäni aukenivat jt toiminnan kohdalla n.4 vuotta sitten ja saivat sytykkeen tutkia sen perusominaisuutta
tarkemmin kun eräs hyvin tunnettu jt teki kaupan kalliista autosta kuolleen miehen kanssa ja hävitti rahat
niin että niitä piti lakimiesten etsiä (löytyivät).

Kaikki narsistit eivät ole jehovantodistajia,mutta ...
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Rauha paavin kanssa. Jehovat paljolti ratsastavat vihamielisyydellä roomalaiskatolista kirkkoa kohtaan maissa, joissa suurin kasvu tapahtuu.
Miljoonat kohta kuolevat eivät eläneet koskaan
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Re: Mikä kaataisi Vartiotornin?

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Jos kuvainnollisia mielikuvia käytetään:

Seuran kaatuminen alkaisi juuri silloin, kun Seura päättäisi itse suosituksillaan eristää Jehovan Todistajat esim. jollekin alueelle. Sekä myös suosituksillaan siirtää Jehovan Todistaja-populaation kautta maailman ko alueelle. Kenties Jehovan Todistajien oma valtio, omavaraisuuden kukkiessa ja valmistautuessa kuvainnolliseen Jehovan tuhotoimiin, ja siltä osin tulevaan paratiisiin.
->Mutta tämän kaataa se, että Seura kokee olonsa turvalliseksi Saatanan valjastamassa maailmassa. Rahaa tulee, veljet käyvät töissä ja tienaavat ja lahjoittavat, työttömät saavat korvauksia ja lahjoittavat. Seura toimii mielestäni kuvainnollisena loisena, seura ei ota mitään kantaa todistajien rahallisiin vaikeuksiin vaan sysää ne yhteiskunnan harteille mutta on valmis ottamaan pienetkin ropot itsellensä. Olisi mielenkiintoista nähdä Seuran omasta halustaan muodostama Seuran valtio ja miten se toimisi, etenkin kun populaatiota olisi siirretty tähän tulevaan kuvainnolliseen paratiisimaahan.
Voisivat valmiiksi kesyttää lampaita ja leijonia. Omavaraistalous kukoistaisi. En näkisi pahan sitäkään että kunnon myrsky iskisi ja pistäisi tämän hienon kuvitteellisen valtion heikkoon jamaan. Mutta ei huolta, jätä se Jehovalle kyllä Jehova auttaa.
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
Vastaa Viestiin